15 april 2022
16:00

Bengtsfors IF

Referat: Kroppefjäll/Frändefors - Bengtsfors IF

Det blev vinst i premiären! Efter en trevande inledning fick vi en hörna i den 5 minuten Ebba Fransson slår hörna perfekt för Elin Olofsson som axlar in 1-0. Vi börjar nu att våga spela ut och har flera bra anfall men inga resulterar i något mål. När vi får en frispark i den 37 minuten slår Ebba den hårt inåtskruvad och målvaken lämnar en retur som Elin O är påpassligt framme och stöter in bollen i mål, hennes andra mål för dagen. I den 43 minuten får vi en ny hörna Ebba slår in den med utåtskruv denna gång och Elin O sätter bollen stolpe in med en placerad bredside volley, hennes tredje mål för dagen.
Det blir inga mer mål innan pausvilan, vi pratar om att fortsätta vårt försvarspel över hela planen och att hjälpa varandra i speluppbyggnaden. I den 47 minuten så gör Joline Carlsson mål efter ett aggresivt presspel i Kroppefjälls straffområde och lyckas peta in bollen i mål. Vi trycker på och skapar mängder med chanser men får tyvärr inte in bollen. När matchklockan visar 57 minuten så har vi fått hörna, Ebba slår även denna hörna med utåtskruv, gissa vem som denna gång sätter bollen med en bredsida i bortre stolpen, jo Elin O som gör sitt fjärde mål efter en fast situation i matchen! Det har undertecknad aldrig varit med om under sin 45 åriga fotbollskarriär. Helt otroligt! I den 73 minuten får återigen en hörna som Ebba slår in, Kroppefjäll lyckas få undan bollen men vi vinner tillbaka den utanför staffområdet genom Lina Olsson som vänder på spelet och passar en fri Ebba i ytterkant av strffområdet, Ebba tvekar inte och smäller upp bollen i borte krysset 6-0. I den 85 minuten gör Alwa Halldén Björk 7-0 efter att Alva Ömnehag efter bra presspel vunnit tillbaka bollen, hon spelar bollen till Frida Enarsson som hittar Elin Zätterström som vinklar bollen till Joline, spelar bollen till Alwa som skjuter och bollen letar sig in i målet. Vi gör en stabil match med ett bra försvarsspel och väldigt varierade anfallsspel.
Målskyttar i denna match: Elin O 4, Ebba 1 (4 ass), Joline 1 (1 ass) Alwa 1 och Lina O ( 1 ass).
Nu väntar hemma premiär på Långevi mot HEF Valbo på fredagen den 22 april kl 19.00. Välkomna!